TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 05. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

vvojtisek

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 891
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133354.32 km
Kolo: 66147.40 km
Cvičení: 5537 h 31 min

Přátelé

vvojtisek

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Denní příjem kJ a aktivity

08. 08. 2011

Přemýšlím jak vyřešit červené plus v denním příjmu kilojoulů ve dnech kdy si více zacvičím a spálím třeba 6000kJ extra. Po takovém cvičení mám samozřejmě větší hlad a sním přes limit deních kilojoulů a hned dostanu červenou za to že jím hodně. A taky mě trápí ztráta bodíků u zeleniny a příjmu vody. Během zápasu nebo tréninku jsem schopen vypít 2l vody a s tím co vypiji přes den jsem zase v červeném. Tak je to i se zeleninou. Strašně mám rád zeleninové saláty a zeleninu vůbec a i když dodržím poměr bílkoviny - tuky - sacharidy (vše v zeleném) tak za zelininu často bývám v červené protože jsem jí snědl 500 a více gramů.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 08. 2011 18:33
já zeleninu a vodu moc neřeším,hlídám si to ostatní a pohyb
08. 08. 2011 13:52
Taky se zeleninou potíž, stačí si dát meloun, a už to naskočí. To neřeším, jde jen o to, aby se člověk nekrmil jenom zeleninou. A nad vodou mávám rukou od samého začátku. Taky se hodně hýbu, a to celý život, takže jsem zvyklá pít dost a pod 3 litry se nedostanu. Natožpak v létě při těžším tréninku. Proto klid. Jestli je v pořádku všechno ostatní, nedělej si s tím hlavu:-) A jestli máš větší příjem ve dny, kdy máš fakt vysoký výdej, tak bych se tím taky netrápila. Aspoň si to taky říkám, když mi vyskakuje příjem nad to, co mám vypočítané, ale do výdeje zapíšu 3-4000 na den.
08. 08. 2011 13:44
hoklky mají pravdu mě teď taky svití zelenina že ji mám víc ještě když si dám meloun ale pokud mám B+T+S v pořádku tak to neřeším a body taky neřeším důležitý je pocit že mám všechno v pořádku.
08. 08. 2011 08:59
Souhlasím s jenisou, pokud máš energetický výdej tak vysoký MUSÍŠ mít vyšší spotřebu kJ - proto je lepší si na konkrétní den zvýšit v nastavení příjem (jak psala Iveta), tak dosáhneš vyvážených hodnot. Stejně tak je to s pitným režimem čím víc sportuješ, tím víc se potíš a musíš příjem zvednout. Zeleninu neřeš, tu nemám pod půl kila nikdy. Hezký den.
08. 08. 2011 08:42
vodu a zeleninu holt musíme trochu přehlížet, to se nedá nic dělat, ale s tím příjmem to dělám tak, že v záložce vážení-měření je kolonka pro příjem, který lze změnit. V den vyššího příjmu (u mě tedy pouze jen když přesáhne cca 5000kJ), tak si ten příjem změním, večer uložím body a zase vrátím původní hodnotu. Snad je to pochopitelné, ale je to důležité, protože jinak sice příjmeš více energie, ale stále stejné množství tuků, bílkovin a sacharidů.
08. 08. 2011 08:33
Nejsem odborník, ale osobně ve dnech tréninku jím také více. Pokud jsem měla nižší příjem, byly následky katastrofální :) Zeleniny můžeš více vždy, ten červený semafor upozorňuje, že jsi jí možná snědl hodně na úkor ostatních živin. Pokud je ale vše ostatní OK, tak to neřeš. Stejně tak pitný režim. Nemělo by se pít moc nárazovitě kvůli zatěžování ledvin. Pokud ale během sportu hodně tekutin vypotíš, je logické, že je nutné je doplnit.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři